79Прекрасну можливість провести рік старий і налаштуватися на зустріч нового з потужним зарядом гарного настрою подарували артисти Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В.Лисенка усім, хто прийшов 29 грудня на їхній концерт. У Братиславі у гостинному залі театру імені Павола Орсага Гвездослава публіка насолоджувалася мелодіями Штраусів. Більшість творів, що увійшли до «Strauss Christmas Concert» належали «королю вальсів» Йоганну Штраусу-сину. "Геній, що сміється" колись назвав його ще один Штраус - Ріхард. Хоча він і не родич, а тільки тезка, тим не менш прізвище, як то кажуть, не зганьбив. Присутні почули його композицію "Morgen", яка настільки ніжна, наповнена світлою вірою у диво, що її часто виконують саме під новий рік.
У програмі був і один з творів Йоганна Штрауса-батька - знаменитий "Марш Радецького".
Публіка захоплено аплодувала віртуозним музикантам оркестру Схід Опера, якими диригував цього вечора заслужений діяч мистецтв України Юрій Яковенко, а також хору під орудою Світлани Кривич. Заволоділи серцями присутніх і наші чарівні солістки - лауреатки міжнародних конкурсів Юлія Піскун, Анна Даніч та дипломантка міжнародних конкурсів Олеся Мішаріна.
Вальси та галопи, марші та польки, арії з оперет – наче казковий вирій переніс глядачів у дивовижний світ, де панує радість, добро і щастя.

 

Детальніше на нашій сторінці у Facebook