58Вітаємо вас, друзі! Сьогодні, 21 листопада, Україна відзначає День Гідності та Свободи – свято, встановлене на знак вшанування патріотизму та мужності громадян, які у 2004 та 2013 роках, під час Помаранчевої революції та Революції Гідності стали на захист демократичних цінностей і європейського вибору нашого народу. І тепер, з початком широкомасштабної російської агресії, ті, чий дух гартувався в ті буремні дні, рішуче встали на захист своєї країни.
Наш театр також відзначає це свято - і ті, хто зі зброєю в руках боронить Україну на передовій, і ті, хто в Харкові тримає свій культурний фронт, і ті, хто знаходиться в турі "Європейський шлях". "Вони позбавили нас дому, та вони не зможуть позбавити нас гідності!"- цей лейтмотив постійно звучить сьогодні на зустрічах з європейськими журналістами, котрі цікавляться долею колективу. І безкомпромісна позиція українських артистів, котрі, працюючи у досить складних умовах, роблять свій внесок у відстоювання свободи й незалежності нашої держави, викликає у них здивування і повагу.
Цього святкового дня хочемо побажати усім вам, друзі, мирного неба - і розуміння, що кожен народ має пройти непрості випробування, щоб захистити право на свій вибір: "Лиш той життя й свободи гідний, хто йде щодня за них у бій".