57Головний диригент Схід Опера, органіст, заслужений діяч мистецтв України Дмитро Морозов взяв участь у святкуванні 30-ої річниці відновлення дипломатичних відносин між нашою державою та Святійшим Престолом (Ватиканом).
У столиці Італії, Римі, в малій базиліці dei Santi Ambrogio e Carlo al Corso відбувся органо-вокальний концерт "Духовна музика для України". Цей захід проходив за сприяння Посольства України у Ватикані. Звучали твори європейських класиків та сакральна музика американських композиторів у виконанні маестро Морозова та співачки з Італії Марії Раткової-Тедескі, яка, до речі, бере активну участь у благодійних ініціативах та навіть удостоєна Срібної медалі за заслуги перед Італійським Червоним Хрестом.
На заході було присутньо чимало поважних гостей, серед яких були Посол України при Святому Престолі Андрій Юраш та Надзвичайний і Повноважний Посол України в Італійській Республіці Ярослав Мельник з дружинами, інші представники дипломатичного корпусу. У заході взяли участь численні громадські та релігійні діячі. Був серед присутніх і єпископ Бучацький Української греко-католицької церкви, канонік папської базиліки di S. Maria Maggiore Іриней Ігор Білик.

 

Детальніше на нашій сторінці у Facebook