52Шановні наші глядачі! Схід Опера з радістю вітає вас зі Всесвітнім днем балету, який відзначається сьогодні театрами всіх континентів! Народилося це чудове свято не так давно. Менш, як десять років тому в Ковент-Гарден, у Великобританії, зробили пряму трансляцію репетиції Лондонського королівського балету задля популяризації цього найвишуканішого виду мистецтва. І той перший показ одразу ж засвідчив повну поразку тих, хто вважав балет виключно елітарним мистецтвом! Адже в перший же день цю репетицію передивилося понад півмільйона глядачів!
З 2014 року до ініціативи лондонців доєдналося чимало колективів, зробивши свято хореографії всесвітнім. Відтоді ці багатогодинні трансляції з найбільших театрів світу зайняли постійне місце у серцях шанувальників балету. Адже демонструють вони не тільки святкові епізоди, а й щоденну важку працю артистів, ту «кухню», зазирнувши до якої кожен збагачується новим досвідом. Можливо, через те подібні акції справляють таке велике враження на глядачів, бо ті розуміють – балет може бути абсолютно різним, романтичним і зворушливим, трагічним і веселим. І що б не трапилося, які б перешкоди не виникли, танцівники виходять на сцену і грають відведену їм роль! Хіба це не є найголовнішим життєвим уроком? Та й чим, зрештою, є наше життя, як не складним вишуканим танцем, котрий виконуємо ми всі – стільки, скільки нам судилося?
Та не дозволимо складним філософським матеріям накинути вуаль меланхолії на прекрасне свято, котре, наче бризки шампанського, салютує нам сьогодні з усіх континентів! А привітаємо краще наших улюблених артистів Схід Опера та усіх їхніх колег, чия натхненна праця робить нас щасливішими!