5130 та 31 жовтня в Австрії відбулося дві знакові події - два благодійних концертів в рамках фестивалю «Ost-West Musikfest 2022», який проходить в Австрії вже 35 років. Перший з цих концертів відбувся у залі Й. Гайдна Палацу Естергазі в місті Ейзенштадт, а другий - в Культурному центрі "Ваграм" міста Санкт-Пьольтен.
Цьогоріч фестиваль зібрав музикантів та композиторів, творчість яких пов’язана з Україною. На сценах австрійських міст виступив великий симфонічний оркестр Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.В. Лисенка разом із зірковими солістами - відомим австрійським скрипалем Ґернотом Вінішгофером, який є, до речі, засновником та художнім керівником цього авторитетного фестивалю, а також провідною солісткою Віденської державної опери, українським сопрано Ольгою Безсмертною. Кілька років тому пані Ольга побувала у Харкові, де заспівала у виставі нашого театру партію Іоланти в однойменній опері П. Чайковського. Тоді це був її перший виступ в Україні після багатьох років роботи в Австрії. А за диригентським пультом цього вечора були заслужений діяч мистецтв України Дмитро Морозов та народний артист України, професор Ігор Андрієвський.
У програмі звучали Гімн України та Симфонічна увертюра М.Вербицького, Концерт для скрипки з оркестром е-moll та Італійська симфонія d-dur Ф.Мендельсона-Бартольді, а також українські народні пісні. Та оосбливо вразила вибагливу австрійську публіку "Мелодія" Мирослава Скорика, яка вже стала одним із символів нашої боротьби!
Кошти від благодійного концерту будуть спрямовані на підтримку дітей та молоді, які особливо постраждали від війни.

 

Детальніше на нашій сторінці у Facebook