48Як зазначив перед концертом в театрі 14 жовтня в.о. генерального директора нашого театру Ігор Тулузов: «… головним святом в країні сьогодні є День захисників і захисниць України» і колектив Схід Опера, з почуттям величезної вдячності воїнам ЗСУ, бійцям ТРО, національної гвардії – всім, хто сьогодні зі зброєю в руках захищає нашу землю від безжального ворога, провів ряд концертних заходів. Про концерти в Харкові ми писали раніше, а сьогодні хочемо згадати про ще один творчій вечір, в якому взяли участь артисти хору, балету та допоміжного складу нашого театру.
Ввечері 14 жовтня в Центрі для біженців в м. Габчиково (Словаччина), де зараз перебуває майже 1000 вимушених переселенців з України, переважно жінок і дітей, відбувся творчо-психологічний вечір, який був організований спільно Схід Опера, вокально-психодогічною студією «Спів для душі», психологами та спеціалістами громадської організації «Liga za duševné zdravie», небайдужими мешканцями.
Почався концерт з Гімну України, який разом з хором Схід Опера (хормейстерка – Світлана Кривич) співали всі присутні на концерті!
Того особливого вечора в Габчиково і професійні виконавці, і аматори не тільки дарували свій талант зі сцени, а і дарували частинку своєї душі, розтоплюючи кригу в душах, якою скувала війна. Дуже зворушливо виконували звої номери діти – вихованці вокально-психологічної студії «Спів для душі» (викладач Марина Іщенко): Антон Рухлядєв, Гаянэ Ванян, Маша Захарчук, Віка Слатвіцька, Софія Басенко, Вєра Єгорова, Ілона Мухортова, Валерія Новохатка, Домініка Букатарь, Іван Карнаух, Домініка Рибалкіна, Анжеліка Гривцова. Не менший відгук в серцях викликали номери у виконанні вже дорослих мешканців з клубу «Надвечір’я» (керівник – Олена Волярська), який працює в Центрі для переселенців. Співчували глядачі, слухаючи вірші у виконанні дітей та дорослих мешканців: Олександра Більговського, Віки Славітської, Маші та Владислава Захарчуків, Сергія Олександровича Іванова, Лоліти Сніжко та Катерини Живицької. А козацька пісня «Чорна рілля ізорана» у виконанні хору Схід Опера – український реквієм, як вірно зазначив ведучий творчого вечора, головний режисер Схід Опера Армен Калоян, викликала сльози на очах глядачів.
Сьогодні в душі кожного переселенця залишається невимовний біль і смуток — душевна рана, яка потребує уваги, тому велика вдячність психологам і спеціалістам Liga ZDZ, які щоденнo поряд з мешканцями Центру для переселенців, щоб допомогти та підтримати. І в цей вечір вони також були на сцені, це: Костянтин Ільїн, Тетяна Божук, Олена Волярська, Марина Іщенко, Інна Германчук, Інна Давиденко, Тетяна Іванова, Юлія Плахоніна, Ірина Рагуля, Тетяна Серга, Олена Фадєєва.
Та не тільки тугою був наповнений цей вечір. Запальний «Гопак» у виконанні артистів нашого балету, народна пісні «Гей, наливайте…», «За світ встали козаченьки» та інші народні пісні - у виконанні хору, запальні сучасні естрадні твори у виконанні дитячої частини артистичної трупи ще раз утвердили нескореність нації та її життєлюбність. А ще цей вечір був наповнений надією і вірою у нашу перемогу і великою любов’ю. Як сказали зі сцени: «любов живе поза часом і простором. Любов ніколи не вимагає, вона завжди дає. Любов жінки, матері, її віра найсильніший щит для кожної родини і ця любов стає оберегом та рятує життя».

 

 

Детальніше на нашій сторінці у Facebook