45Сотні людей вийшли на акції у низці міст світу, протестуючи проти російських обстрілів України 10 та 11 жовтня. Учасники збиралися, зокрема, біля дипломатичних установ росії, вимагаючи визнати її державою-спонсором тероризму, а також посилити військову підтримку українських Збройних сил. Такі акції пройшли у Варшаві, в Римі, Ризі, Скоп’є, Бєлграді, Відні, Празі, Оттаві, Монреалі.
Не залишилися осторонь і наші співвітчизники в словацькій столиці Братиславі. Близько 200 сотень українців і небайдужих словаків прийшли до посольства російської федерації щоб висловити своє обурення російським державним тероризмом, підтримати ЗСУ та закликати світових лідерів визнати росію державою-терористом. Акція була організована ГО «Українсько-словацькі ініціативи» та її керівницею – великим другом нашого театру Мілою Вербіцькою.
Як відзначили учасники мітингу:
- «це росія сіє страх по всьому світу. Це росія забирає території вільної незалежної країни, які їй не належать. Це росія руйнує міста бомбами і вбиває невинних людей. Саме росія шантажує весь світ погрозами ядерних ударів чи енергетичної кризи!»
- «Росія є терористичною державою, і весь світ повинен ставитися до неї як до такої! Слава Україні!»
Співробітники Схід Опера також взяли участь в мітингу. Наші артисти не тільки були разом з учасниками акції, а і підтримали українців виконанням патріотичних пісень, які найкраще виразили усі емоції смутку, гніву, а також мужності та волі до життя та боротьби!

 

Детальніше на нашій сторінці у Facebook