279620694 2806511952987920 7529139567389007506 nВвечері 8 травня у Вільнюсі відбувся великий гала-концерт, який розпочався з виконання державних гімнів Україні та Литви. У програмі звучали твори європейських композиторів та класиків наших країн. Був особливо хвилюючий та урочистий момент, коли член Комітету Сейму Литовської Республіки Вітаутас Юозапайтіс і генеральний директор Литовського національного театру опери та балету Йонас Сакалаускас разом із солістами-харків'янами - заслуженим артистом України Володимиром Козловим та лауреатом міжнародних конкурсів Микитою Маринчаком виконали арію з героїчно-епічної опери "Піленай" («Pilėnai») Вітаутаса Клови. У виконанні харків'ян прозвучали кілька уривків з "Тараса Бульби" М. Лисенка.
Запальний гопак з балету "Гаяне" та сцени зі "Спартака" А. Хачатуряна, а також ніжне адажіо з "Містерій Пандори" на музику Р. Вагнера побачили глядачі у виконанні харківських танцівників.
Оваціями нагородили присутні лауреата міжнародних конкурсів Максима Ворочека за ніжний та чутливий романс Неморіно з "Любовного напою" Г. Доніцетті. Проникливу сцену з опери "Самсон і Даліла" Каміля Сен-Санса преставили заслужений артист України Сергій Гонтовий та лауреатка міжнародних конкурсів Вікторія Житкова. А лауреатка міжнародних конкурсів Наталія Матвєєва заспівала знамениту хабанеру Кармен з однойменної опери Ж. Бізе, вразили публіку голоси заслужених артистів України Олени Старікової, Олени Ширяєвої та Олексія Сребницького. Загалом, перше відділення було яскравим та різноманітним і кожний номер викликав бурхливу реакцію залу.
У другому відділенні була представлена "Карміна Бурана" К. Орфа. Ця постановка особливо символічна сьогодні - над всіма світовими подіями, як і над людськими почуттями, володарює всесильна Fortuna.
Неабиякий інтерес до харківських артистів, як завжди, зібрав вчора повний аншлаг.
Диригентами цього вечора були заслужені діячі мистецтв Дмитро Морозов та Юрій Яковенко.

 

Детальніше на нашій сторінці у Facebook