279083061 2802438466728602 6535969468958726546 nВчора, 3 травня, у Культурному центрі міста Молетай (Molėtai) відбувся «Гала Балет», де харківські танцівники представили кращі класичні та сучасні хореографічні номери. На концерті був присутній мер міста Саулюс Яунейка. Він звернувся до наших артистів та усіх присутніх у залі українців, які змушені були покинути рідні домівки, зі словами щирої підтримки. У залі панувала неймовірно тепла та дружня атмосфера. Литовський глядач був вражений побаченим. Попри те, що артисти через війну два місяці не могли репетирувати і мали на відновлення форми всього кілька днів, на сцені вони продемонстрували високу виконавську майстерність та потужну енергетику. Кожний виступ супроводжували гарячі оплески.
Неймовірно ніжним та чутливим було адажіо з балету "Корсар" у виконанні заслуженого артиста України Дениса Панченка та Карини Шатковської, проникливим та драматичним – адажіо зі "Спартака" А. Хачатуряна, яке не зіграли, а по-справжньому прожили на сцені заслужена артистка України Антоніна Васильєва та Дмитро Васильєв. Полум’яною пристрастю заворожувало танго від Костянтина Цаприки та Ольги Шарікової на музику з кінофільму "Запах жінки".
Особливо вражаючим був фінал програми. Після фрагменту з балету "Спартак", на сцену вийшли артисти разом із дітьми, з якими приїхали на гастролі. Вони винесли прапори України та Литви. Це викликало шквал емоцій. Зал аплодував стоячи, у багатьох глядачів на очах були сльози. Немає сумнівів, що цей концерт і для артистів, і для тих, кому вони дарували своє мистецтво, залишиться незабутнім.

 

Детальніше на нашій сторінці у Facebook