Гастрольний тур "Європейський шлях" у Литовській Республіці. День 5.
Проєкт "Схід Опера: долаючи відстань" триває.
Сьогодні Схід Опера розпочинає серію вистав та концертів у межах туру "Європейський шлях". За традицією, першого травня в Литві святкують День Матері. До нього і приурочений великий концерт “Здрастуй, Королево світу!” у Клайпедському костелі Пресвятої Діви Марії, де братимуть участь артисти та музиканти Клайпедського державного музичного театру та Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.В. Лисенка.
В програмі - десять найбільш популярних творів з назвою “Ave Maria”, написаних композиторами різних країн і часів, зокрема, Й.С. Бахом, Ш. Гуно, Ф. Шубертом, П. Масканьї, Дж. Верді та ін.
Дуже приємно та символічно, що цього дня прозвучить і “Ave Maria” українського композитора В'ячеслава Самофалова. Його посвяту Божій Матері виконають хор Схід Опера та солісти - заслужена артистка України Олена Ширяєва, лауреатки міжнародних конкурсів Наталія Матвєєва та Юлія Піскун, Ганна Даніч. Партія органа — заслужений діяч мистецтв України, головний диригент Схід Опера Дмитро Морозов. Диригуватиме заслужений діяч мистецтв України, головний хормейстер Схід Опера Олексій Чернікін.
Крім цього твору артисти ХНАТОБу виконають українську народну пісню “Чорна рілля ізорана” в обробці артиста хору Олександра Сергієні (соліст — лауреат міжнародного конкурсу Микита Маринчак) та духовний гімн України - “Боже, великий, єдиний,” Миколи Лисенка
Вхід для відвідувачів буде безкоштовним, а пожертви, зібрані під час концерту, передаватимуться Україні.
А зараз пропонуємо фрагмент репетиції наступного концерту Схід Опера