278911756 2799812926991156 7061279211877700128 nГастрольний тур "Європейський шлях" у Литовській Республіці. День 5. Проєкт "Схід Опера: долаючи відстань" триває.
Репетиційну базу нашого театру в місті Даугай відвідав генеральний директор Литовського національного театру опери та балету Йонас Сакалаускас та заступниця генерального директора, начальниця відділу художньої діяльності театру Юргіта Скіотите-Норвайшене. Гостей зустрічали керівники головних підрозділів Схід Опера – заступниця генерального директора з маркетингу Ольга Євдокимова, головний диригент театру Дмитро Морозов, головний режисер Армен Калоян та художня керівниця балетної трупи Антоніна Васильєва. Керівництво Литовської опери приїхало познайомитися з колективом ХНАТОБ ім. М.В. Лисенка, відвідали місця, де проходять репетиції – спортзал і бібліотеку даугайської школи, яка приймає наш колектив, подивилися, як влаштований побут працівників нашого театру в Литві. Поспілкувалися гості з харківськими музикантами та солістами, побували і на репетиції артистів балету. Після майже двомісячної перерви артисти балетної трупи під керівництвом заслуженої артистки України, прими нашого балету Антоніни Васильєвої проводять багаточасові репетиції, швидко відновлюють форму, відпрацьовуючи і індивідуальну техніку, і ансамблеву злагодженість. Вже 3 та 4 травня вони продемонструють свою майстерність литовській публіці в містах Молетай та Паневежис з програмою “Гала Балет. Кращі класичні та сучасні балетні номери”.
Під час розмови керівництва обох театрів головною була тема подальшого співробітництва двох колективів, яке, ми впевнені, продовжиться після нашої перемоги. Сторони мають величезне бажання продовжити співпрацю як у частині обміну диригентами, солістами, так і, головне, у створенні спільних потужних проєктів!