IMG 181c74a466c67c246e4c7e605b8bcf1f VЩе однієї гіркої втрати зазнав наш театр. На 84-ому році пішла від нас, завершивши своє довге й творчо насичене життя, начальниця чоловічого гримувального цеху Валентина Григорівна Полякова, одна з найповажніших наших майстринь. Завжди доброзичлива, чуйна, делікатна, вона прекрасно розуміла проблеми кожного артиста, адже сама знала, що таке сцена. Надзвичайно тендітна, витончена – навіть на схилі віку в її пластиці був помітний балетний вишкіл, який отримала в юні роки.

У 1956 році, по закінченні Мелітопольського хореографічного училища, Валентина Полякова стала артисткою балету, працювала в Кіровограді та Харкові. А по завершенні своєї танцювальної кар’єри стала гримером-пастижером у Харківському театрі музичної комедії, де й залишалася від 1977 до 1993 року. А у 1993-ому перейшла до Харківського національного академічного театру опери і балету ім. М.В. Лисенка. Спочатку зарекомендувала себе як талановитий гример-пастижер, згодом стала художником-гримером, а потім очолила гримерний цех і майже двадцять років, проведених нею на цій посаді, її знали як грамотного і відповідального керівника, вимогливого до себе і підлеглих, котрим завжди готова була прийти на допомогу.

Нехай легкою буде Ваша дорога, Валентине Григорівно, світла Вам пам’ять – і хай супроводжує Вас наша любов, котра завжди буде з Вами…