ASH 1318

25 квітня на сцені Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка / Схід OPERA пройшла одна з найбільш видовищних вистав театру – опера «Князь Ігор» Олександра Бородіна у виконанні солістів, хору та оркестру під орудою головного диригента Схід OPERA, лауреата міжнародних конкурсів Дмитра Морозова. Як завжди, завдяки чудовій сценографії головного художника Схід OPERA, заслуженого художника України Надії Швець – на очах у глядачів ожили старовинні фрески і розвернулися історичні події, описані в «Слові о полку Ігоревім». Багато дослідників вважають, що частина з них відбувалася на території нинішньої Слобожанщини. Головні партії в спектаклі виконали провідні солісти Схід OPERA і запрошені артисти: образ князя Ігоря втілив на сцені Олексій Жмуденко (лауреат міжнародних конкурсів, соліст Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва), партію його вірної дружини, княгині Ярославни вперше виконала Юлія Піскун (лауреат міжнародних конкурсів, солістка Схід OPERA), роль її брата, безпутного князя Галицького втілив на сцені В'ячеслав Стрєлков (соліст Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва), партію противника Ігоря, хана Кончака, виконав Володимир Гращенко (соліст Схід OPERA), його дочки – гордої і пристрасної Кончаковни – Вікторія Житкова (лауреат міжнародних конкурсів, солістка Схід OPERA),

княжича Володимира Ігоровича – Андрій Судак (артист хору Національної опери України), невелику, але виразну партію Половецької дівчини вперше виконала Олеся Мішаріна (лауреат міжнародних конкурсів, солістка Схід OPERA).
Завдяки новим солістам і гостям, що влилися в спектакль, постановка, здійснена ще в 2007 році режисерами Володимиром Лукашевим та Іриною Нестеренко, набула нових фарб і порадувала великою кількістю яскравих вокально-артистичних здобутків.