IMG 8606У Маріуполі з 2 по 8 вересня уперше пройшов масштабний фестиваль музичного мистецтва Mariupol Classic. У його насиченій програмі були виступи як маріупольських музикантів, так і гостей з філармоній і оперних театрів України. Відбулося також урочисте відкриття першої в Україні камерної філармонії, для якої міська влада відвела місце в приміщенні ПК «Маркохім» на проспекті Металургів із затишним і містким залом на 400 слухачів. Харківський національний академічний театр опери і балету ім. М. Лисенка закривав музичне свято. Симфонічний оркестр театру під керівництвом лауреата міжнародних конкурсів Дмитра Морозова і солісти опери дали Гала-концерт на честь цієї знаменної події, яка співпала з 240-летем міста Марії (Маріуполя).
Солісти заслужений артист України Сергій Гонтовий, лауреати республіканських і міжнародних конкурсів Володимир Козлов, Євгеній Лисицький, Володимир Єфіменко, Сергій Крижненко, Юлія Форсюк, а також кияни Олена Арбузова і заслужена артистка України Олена Ширяєва виконали велику і різноманітну програму, в якій прозвучали популярні пісні і оперні шлягери, саундтреки до культових фільмів світового кінематографу, музика з оперет.
Високу оцінку майстерності наших виконавців дали не лише маріупольські слухачі, але і керівництво міста, зокрема директор департаменту культурно-громадського розвитку Маріупольської міськради Діана Трима. А керівник новоствореної камерної філармонії і головний диригент оркестру «Ренесанс», заслужений діяч мистецтв України Володимир Крячок підніс харків'янам коровай, який символізує плідність миру, співпраці і творчості.

Фото Юлії Франжевої (Маріуполь)

 

IMG 8441IMG 8578IMG 8616IMG 8626