Vienna State Opera Ball 2015 Olga BezsmertnaГоловну партію у черговій прем'єрі Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка – опері «Іоланта» П. Чайковського – 19 травня виконає блискуча солістка одного з найпрестижніших театрів світу, Віденської державної опери (Wiener Staatsoper), Ольга Безсмертна. Незважаючи на вкрай щільний гастрольний графік – дебюти в Берлінській опері (Deutsche Oper Berlin), Зальцбурзькому фестивалі — співачка з радістю погодилася на запрошення виступити на одній з кращих сцен України, адже для неї це означає повернення на батьківщину.
Ольга Безсмертна народилася в Богуславі Київської області та отримала музичну освіту в Київській національній музичній академії України ім. П. Чайковського в класі видатної української співачки й педагога Євгенії Мірошниченко. Після перемоги в престижному німецькому конкурсі «Нові голоси» (Neue Stimmen), кар'єра Безсмертної почала стрімко розвиватися: Ольга з величезним успіхом виконує провідні партії в операх композиторів різних епох та стилів на найпрестижніших сценах світу. «Ольга Безсмертна – володарка гучного, вкрай виразного сопрано, яскраво проявила себе в провідних оперних партіях. Від її розкішного голосу слухачі, без сумніву, отримуватимуть велику насолоду».

Так авторитетне австрійське видання Die Presse описало вражаючий дебют Ольги Безсмертної на сцені Віденської Опери. Музичними критиками були також відзначені блискучі виступи Ольги Безсмертної під управлінням видатних диригентів Франца Вельзер-Моста, Адама Фішера, Бертрана де Біллі, Джеремі Рорера. На славетних оперних сценах молода співачка з надзвичайно глибоким, яскравим сопрано, створює образи своїх чарівних героїнь: Графині в «Весілля Фігаро» та Донни Ельвіри в «Дон Жуані» В. Моцарта, Леонори в «Трубадурі» Дж. Верді, Придворної дами в «Кардільяці» П. Хіндеміта, Мелізанди в «Пеллеасі та Мелізанді» К. Дебюссі, Русалки в однойменній опері А. Дворжака. Її партнерами по сцені були такі знаменитості як Йонас Кауфман, Роберто Аланья, Саймон Кінлісайд, Петро Бечала, Крассіміра Стоянова та Ніна Штемме.
Ліричне сопрано Ольги Безсмертної вражає кришталево чистим тембром голосу та елегантністю його звучання. Крім розкішного голосу, співачка ще й унікально акторськи обдаруванням. Це дивовижне поєднання якостей – голосу, краси, артистизму й характеру – дозволяє їй кожного разу підкорювати вимогливу європейську публіку. Свобода виконання, вокальна вишуканість і емоційність співачки створюють особливу, теплу атмосферу, яка повністю занурює слухачів до енергетики її таланту.

 

Olga Bezsmertna