NewStabatMater A3web 25 квітня артистки хору Мілінської опери La Scala Лурдес Мартінез Карнічер (сопрано) та Амор Лілія Перез (контральто) дадуть єдиний в Україні благочинний концерт (частина зібраних коштів піде на потреби адаптаційного центру “Летючий дім”). 
Зі сцени Театру опери та балету пролунає кантата Stabat Mater Джованні Баттіста Перголезі (1736) у супроводі камерного оркестру ХНАТОБу під керівництвом Дмитра Морозова. Також у програмі  Дивертисмент n1. in D major K136 Моцарта. 
Stabat Mater звучить як гімн любові, що долає навіть найсильніші страждання, і суголосна тому болю, який ми знову проживаємо напередодні річниці Чорнобильської катастрофи. 
Лурдес Мартінез Карнічер (сопрано) народилася в Більбао. Здобула першу музичну освіту у Консерваторії Х. К. де Арріага (клас віолончелі та співу). Здобула педагогічну освіту в Університеті ді Деусто Більбао за фахом «Викладання музики». Продовжила навчання в Колумбійському університеті у Нью-Йорку під керівництвом Алекса Боуерза, а згодом удосконалила репертуар belcanto в Італії у супроводі видатного сопрано Маргеріта Рінальді. Починала кар’єру у театрах Іспанії та Італії, продовжила у різних європейських театрах, виконуючи ролі: Оскара з опери “Бал-маскарад”, Адіни з опери «Любовний напій», Норіни з опери «Дон Паскуале», Мюзетти з опери «Богема». Багаторазова учасниця різноманітних оперних фестивалів у Іспанії. Має багатий сакральний репертуар, серед якого: Carmina Burana Карла Оффа, Exultate Jubilate Моцарта, Месса ре мінор Шранца Шуберта, Misa Criolla Аріэля Рамінеса, «Реквієм» Габрієля Форе. Зараз поєднує свою концертну діяльність з виступами у складі театру La Scala, у тому числі у ролі солістки під керівництвом майстрів Рікардо Мутті та Мартіна Браббінса. Також займається організацією концертів та викладає музику.
 
Амор Лілія Перез (контральто) народилася в Гавані (Куба). Закінчила Вищий Інститут мистецтва за напрямом «сольний спів». Тепер солістка в національному концертному колективі Куби та Національному оперному театрі, працює в хорі Міланського оперного театру La Scala. Неодноразово отримувала стипендії на навчання, була переможницею різних конкурсів, пройшла курси підвищення кваліфікації у Музичній Академії Кіджи (Chigiana) в Сієні, у Scuola di musica у Ф’єзолі під керівництвом таких майстрів, як: Альфредо Краус, Карло Бергонці тощо. Брала участь у різних фестивалях таких, як: Musica Sacra в Маастрихті, Festival Opera Barga, в тому числі відкривала Фестиваль “Скарлатті” у театрі Массімо в Палермо у ролі Венери у кантаті Il Giardino d’Amore Алессандро Скарлатті. Після чого у Міланській консерваторії виконувала різноматіний репертуар творів А. Скарлатті, таких, як: Il Giardino d’Amore, ll Sedecia, Re di Gerusalemme. Співала у супроводі Симфонічного оркестру Marchigiana, Оркестру Pro Arte Marche, Оркестру Regionale Toscana.   
 
Захід відбудеться у межах Дантеfest2018 та трієнале екологічного плакату 4-th Block.  Інформація про всі події фестивалю: https://www.facebook.com/dantefest.kh/
 
 
 
Організатор: Центр євпропейської культури “Данте” 
Партнери: ГО “Еммаус”, 4-th Block, Vita Nova, Готель “Харків”