1fotovist

Офіційне відкриття виставки 30 листопада в 17:00. Виставка буде працювати з 1 по 23 грудня з 12:00 до 17:00. Вхід вільний.

В інтернет-афіші Харкова на цей тиждень — майже 400 подій: від тренінгів з психології до клубних вечірок. Спочатку можна розгубитися, тож даємо підказку: обов’язково приходьте на ХІХ Міжнародну фотовиставку «Дня». Вона відкривається у цей четвер, 30 листопада, і триватиме до 23 грудня. Місце дії — Харківський національний академічний театр опери і балету імені Миколи Лисенка.

Цього року турне нашої виставки країною починається саме з Харкова. Нічого дивного. Недавно ми знайомили читачів з містом у випуску «Маршруту №1» «Харків. Smart сіті». І те, що тоді відкрили у Харкові, настільки надихнуло, що зараз їдемо туди показати себе і 200 кращих світлин ХІХ Міжнародного фотоконкурсу «Дня». 

Взагалі наше знайомство з Харковом триває багато років. Вперше фотовиставка «Дня» пройшла там ще 2001 року. Діалог із містом цим не обмежився: десять років тому головний редактор «Дня» Лариса Івшина представляла в Харківському національному університеті імені Василя Каразіна книжку «Мої університети». Торік ми взагалі відрядили до міста інтелектуальний десант: у центрі сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр» пройшла фотовиставка, журналісти «Дня» брали участь у дискусіях і представили новинки нашої Бібліотеки.

«Новий образ Харкова постав в останні роки, коли місто, по-перше, так мужньо відстояло себе. На величезну повагу заслуговують усі люди, які продемонстрували цей характер. А по-друге — ті, які почали розвивати регіон і показувати рівень», — зазначила свого часу Лариса Івшина. Тож, щоб підтримати цих відважних людей і підштовхнути інших взяти з них приклад, ми їдемо до Харкова з дозою «антидепресанту для суспільства», як назвали нову фотовиставку.

Нашу ініціативу підтримала Харківська обласна державна адміністрація. Голова ХОДА Юлія Світлична пояснює, чому вважає виставку «Дня» важливою для міста подією: «Це масштабний проект, у створенні якого беруть участь сотні фотографів з усієї України. І ті 350 кращих світлин, які обирають на виставку, дійсно відображають рік життя нашої країни. Цi світлини несуть непідробні емоції. Якщо ви хочете відчути і зрозуміти Україну та українців, поміркувати про головні події року, підвести підсумки і зробити висновки, то ця виставка — саме той захід, який необхідно відвідати».

Чекаємо на відкритті ХІХ Міжнародної фотовиставки «Дня» у Харкові! Захід відбудеться 30 листопада о 17.00 у холі Харківського національного академічного театру опери і балету ім. М. Лисенка.

 

 

Источник: day.kyiv.ua

Автор: Марія ПРОКОПЕНКО

Фото: Руслана Канюки