shiriaevaОЛЕНА ШИРЯЄВА

Заслужена артистка України

Сопрано

 

Закінчила Київську державну консерваторію імені П.І. Чайковського (1990, клас професора Ірини Колодуб).

Солістка Київського національного театру оперети (1990–2013); солістка Державного академічного естрадно-симфонічного оркестру України /Kyiv Symphony & Pops/ (1990–1999). Викладач вокалу, доцентка Київського міжнародного університету (2005–2015). Запрошена гостя церемонії вручення премій Загальнонаціональної програми «Людина року-2000», де виконала арію Елізи з мюзиклу «Моя чарівна леді» Ф. Лоу.

З 30 травня 2019 р. – солістка Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В. Лисенка / Схід OPERA. Дебютувала в партії Фата Моргани («Любов до трьох апельсинів» С. Прокоф’єва).

Постійна учасниця фестивалів «Kharkiv Music Fest», «Схід OPERA FEST», «Summer OPERA Fest»; з 2014 р. – Всеукраїнського фестивалю духовної музики «БлагоFest» (Запоріжжя). З 2017 р. регулярно дає благодійні концерти в Храмі Святого сімейства в Харкові. З 2019 р. – постійна учасниця й запрошена солістка Пасхального фестивалю в Пантеоні (Рим).

В складі трупи Київського театру оперети, в рамках оперного фестивалю, виконувала партію Валентини в опереті «Весела вдова» Ф. Легара (Мачерата /Італія/, 1994). Як солістка брала участь в проекті «Vivat, Offenbach», який складався з серії концертів, що пройшли в різних містах Франції (1995–1998). У складі трупи Київського театру оперети гастролювала в Штутгарті та близько розташованих містах із серією Гала-концертів (1998, Німеччина); виконувала партію сопрано в «Реквіємі» Дж. Верді (1998, Італія). Була учасницею україно-російсько-японського проекту, який складався з серії Гала-концертів у різних містах о. Хоккайдо (1999, Японія). Солістка органно-вокальних концертів у Ліхень Стари (2019, Польща). Учасниця органо-вокальних концертів у Соборі Святого Петра (Ватикан, 2020) та Пантеоні (Рим /Італія/, 2020).

 

РЕПЕРТУАР:

Маргарита («Фауст» Ш. Гуно)

Керубіно («Весілля Фігаро» В. Моцарта)

Фата Моргана («Любов до трьох апельсинів» С. Прокоф’єва)

Ліза («Пікова дама» П. Чайковського)

Розалінда («Летюча миша» Й. Штрауса)

Партія сопрано («Реквієм» В. Моцарта)

Партія сопрано («Реквієм» Дж. Верді)

 

Також в репертуарі:

Галатея («Прекрасна Галатея» Ф. Зуппе)

Ютта («Голландочка» І. Кальмана)

Маріца («Графиня Маріца» І. Кальмана)

Сільва («Сільва» І. Кальмана)

Ганна Главарі («Весела вдова» Ф. Легара)

Еліза («Моя чарівна леді» Ф. Лоу)

Сантуцца («Сільська честь» П. Масканьї)

Еврідіка («Орфей у пеклі» Ж. Оффенбаха)

Анніна («Ніч у Венеції» Й. Штрауса)

Саффі («Циганський барон» Й. Штрауса)

Партія сопрано («Stabat Mater» Дж. Перголезі)