IMG 20200710 130822 508

З липня по жовтень 2020 року Схід ОПЕРА порадує відвідувачів циклом концертів «Fresh Ukrainian/Український Фреш» в рамках проєкту Першої Української Музично-Театральної Резиденції, створеного Схід ОПЕРА за підтримки Українського Культурного Фонду та в партнерстві з Асоціацією Нова Музика (Одеса), Музею Бориса Лятошинського (Житомир) та незалежної медіагрупи Накипіло.
Резиденція створюється для співтворчості на базі Схід ОПЕРА молодих композиторів, лібретистів, режисерів, диригентів, хореографів, художників сценографів, художників по костюмах, художників з медіа-арту та проектних арт-менеджерів.
Концерти серії циклу «Fresh Ukrainian/Український Фреш» відбуватимуться у виконанні Skhid OPERA Ensemble під керівництвом диригента Сергія Горкуші та проходитимуть на Камерній Сцені Схід ОПЕРА.

 

Концерт #1
FreshBack/ Фрешбек
28 липня 2020
Камерна Сцена Схід ОПЕРА початок о 19.30
квитки у касах Схід ОПЕРА
Схід ОПЕРА Ensemble виконає для вас обрані твори сучасних українських композиторів різних поколінь. Звучатиме музика тьюторів Першої Української Музично-театральної Резиденції Схід ОПЕРА Кармели
Цепколенко, Олени Сєрової, а також фіналістів Першого конкурсу композиторів Схід ОПЕРА Вікторії Шинкаренко, Сергія Вілки та Юлії Філіпської.


Концерт#2
FreshLullabies/ Колисковий Фреш
2 серпня 2020
Камерна Сцена Схід ОПЕРА початок о 19.30
квитки у касах Схід ОПЕРА
Цього року в рамках Першої Української Музично-Театральної Резиденції проходить Другий конкурс Композиторів Схід ОПЕРА. Композитори продемонстрували новий погляд на українську колискову і в І турі Конкурсу створили низку музичних творів на основі поетичних текстів, які були написані та відібрані спеціально для проекту у колоборації між Схід ОПЕРА, Харківською Театральною Резиденцією та проектом «Сутність Літератури».

Пропонуємо скуштувати цей Колисковий Фреш від Схід ОПЕРА Ensemble під керівництвом диригента Сергія Горкуші та солістів Схід ОПЕРА.


Концерт#3
FreshComposers/ Композиторський Фреш
20 вересня 2020
Камерна Сцена Схід ОПЕРА початок о 19.30
квитки у касах Схід ОПЕРА
Молодіжний Музичний Хаб відкриває нові імена в українській музиці вже третій рік поспіль. Цей концерт присвячено творчості українських композиторів, що відібрані для участі у Резиденції Схід ОПЕРА та працюватимуть над створенням абсолютно нової української камерної опери, а також музичними несподіванками у виконанні креативних музикантів Схід ОПЕРА Ensemble під керівництвом диригента Сергія Горкуші.

 

В рамках проекту в цілому на глядачів чекає низка подій, що включає відкриті лекції, майстер-класи, презентації, концерти, прем’єрні покази створених в Резиденції музичних камерних вистав. Детальніша інформація щодо проекту Резиденції Схід ОПЕРА на офіційному вебресурсі Молодіжного Музичного Хабу Схід ОПЕРА www.skhidopera-hub.com та на сторінці у фейсбуці Схід ОПЕРА Хаб - https://www.facebook.com/CxidOpera4U/?ref=bookmarks
Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду #запідтримкиУКФ