IMG 9815Раді повідомити, що нарешті відривається реєстрація на всі конкурси до Першої Української музично-театральної Резиденції, що стартувала в рамках ініціативи Схід ОПЕРА Молодіжний Музичний Хаб.


Що це означає?
Від 23 червня 2020 року вже можна надсилати заявки на участь у Резиденції та у поєднаних з нею конкурсах – Другому Конкурсі Композиторів Схід ОПЕРА 2020 та Першому Національному Конкурсі лібретистів.


Нагадаємо вам, що музично-театральна Резиденція створюється для співтворчості на базі Схід ОПЕРА молодих композиторів, лібретистів, режисерів, диригентів, хореографів, художників сценографів, художників по костюмах, художників з медіа-арту та проектних арт-менеджерів.


Фокусуватимемось на повному циклі створення творчими командами камерних музичних вистав. Резиденція поєднуватиме творчі конкурси, написання музики та лібрето, створення концепцій музичних вистав, навчальний, репетиційний та постановочний процес, прем’єрний показ та просування.


Зверніть увагу! Якщо ви композитор або лібретист для участі у Резиденції ви маєте подати заявку до відповідного спеціального конкурсу – конкурсу композиторів або конкурсу лібретистів.


Претенденти з усіх інших спеціальностей реєструються безпосередньо в розділі «Резиденція».


Шановні друзі! Перед тим, як перейти до реєстрації та подання заявки на участь просимо вас уважно ознайомитись з умовами участі та вимогами до претендентів. Для цього скачайте Положення про Конкурс Композиторів, Конкурс Лібретистів та Резиденцію Схід ОПЕРА на офіційному вебресурсі проекту www.skhidopera-hub.com


«Резиденція є унікальним для України інституційним проектом, і для нас є вкрай важливим отримати фінансову підтримку від Українського Культурного Фонду, співпрацювати з нашими партнерами – Асоціацією «Нова Музика» (Одеса), Музеєм Бориса Лятошинського (Житомир) та незалежною медіагрупою Накипіло, а також із зірковим складом тьюторів», - говорить генеральний директор-художній керівник Схід ОПЕРА Олег Оріщенко.

 

 

«Ми дбаємо про розвиток та поширення загального інтересу до сучасного українського музичного театру, а тому, окрім безпосередньої творчої співпраці учасників, в рамках Резиденції пропонуємо яскравий спектр заходів та подій для широкої глядацької аудиторії. Сподіваємось на увагу з боку фахових спільнот, наших традиційних та нових глядацьких аудиторій та засобів масової інформації. Для дирекції та художнього керівництва Схід ОПЕРА проект є пріоритетним, і ми раді можливості задіяти в ньому творчі організаційні та фінансові ресурси Харківської Національної Опери», - каже перший заступник генерального директора Схід ОПЕРА Ігор Тулузов.


«Від цього проекту ми чекаємо відкриття нових яскравих особистостей,нових творчих ідей, нового досвіду та цікавого для глядачів нового культурного продукту для сцени Схід ОПЕРА», - додає координатор проекту, головний режисер Схід ОПЕРА Армен Калоян.


Цього року нашими партнерами виступають:
Асоціація «Нова Музика», Одеса www.anm.odessa.ua
Музей Бориса Лятошинського, Житомир


Проект є наступним кроком у реалізації стратегії розвитку єдиного на Сході України національного театру опери та балету Схід ОПЕРА у якості європейського центру розвитку, продукції та просування сучасної української музично-театральної культури.


Презентація проекту наживо та онлайн відбудеться вже 1 липня, у середу, о 12.00 в прес-центрі інформаційного партнеру проекту незалежної медіа-групи Накипіло www.nakipelo.ua (адреса: м. Харків, вул. Свободи, 7/9).


Спікери:


Олег Оріщенко – генеральний директор-художній керівник Схід ОПЕРА,
Ігор Тулузов – перший заступник генерального директора Схід ОПЕРА,
Армен Калоян – координатор проекту, головний режисер Схід ОПЕРА,
Сергій Горкуша – координатор проекту, диригент Схід ОПЕРА.


У випадку будь-яких питань ви можете звернутися до кураторів проекту на телеграм, вотсап або вайбер за номером +380 50 301 87 15.